Wandelend netwerken is superleuk! 

Als je deelneemt aan een netwerkwandeling zul je direct de toegankelijkheid van de groep ervaren. Want iedereen die meeloopt vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen (waarom wil je anders netwerken?). Het gaat echt allemaal vanzelf! Ben dus ook jezelf en loop lekker mee. Er zijn geen verborgen regels of agenda's en al helemaal geen dresscode!

Wandelend netwerken

Wie ben jij?

  • Ben je ondernemend
  • Houd je van een goed gesprek tijdens het bewegen
  • Zit je vol ideeën die je wilt delen
  • Help je graag anderen
  • Houd je van buiten zijn
  • Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten
  • Blijf je graag jezelf
  • Wil je jouw omgeving beter leren kennen

Dan moet je zeker meedoen!

Walking Network, de naam zegt het al, is een netwerk-initiatief. Voor iedereen die een wandeling niet schuwt en zijn of haar netwerk wil uitbreiden met interessante mensen. 


De doelgroep bestaat uit ondernemende mensen, zoals ZZP-ers, mensen uit een vereniging, club of vrijwilligersorganisatie voor wie een netwerk belangrijk is. Maar ook mensen die actief zijn met muziek, fotografie, sport, websites bouwen, yoga, bijles geven, knutselen, koken, bakken, klussen, massage, coaching of met een andere uit de hand gelopen hobby zijn gebaat bij een sterk netwerk! Eigenlijk iedereen die open staat voor anderen kan meedoen. 

Om het wel echt een netwerkkarakter te laten houden willen we je vragen alleen aan te sluiten als je in de doelgroep valt.

Het is namelijk geen buurtcirkel, eenzaamheidsbestrijding, geen datingclub en zéker geen protestmars. En wanneer het je puur om het wandelen gaat, dan zijn er genoeg andere wandelclubs! Want het accent ligt vooral op verbinden en elkaar verder willen helpen met kennis, vaardigheden, connecties of deuren die je anders zelf nooit had kunnen openen. Kom niet om te halen, maar om te brengen!

"Als iedereen de insteek heeft om iets te brengen,
valt er voor iedereen ook iets te halen"

Geen wandelvereniging

Een wandelvereniging brengt uiteraard ook mensen samen. Maar daarbij ligt de nadruk vooral op het maken van (lange) wandelingen. 

Bij Walking Network is wandelen een leuke bijzaak, de smeerolie van het netwerk. Want niets zo verbindend als samen een activiteit ondernemen. En daarom is het extra leuk als je ook lid wordt van de Facebook-community. Zo houd je buiten de wandelingen eenvoudig contact met elkaar om nog eens af te spreken, of om met een paar mensen nog eens op pad te gaan op een zelf gekozen tijdstip

Maar je hoeft geen lid te worden. Kom gewoon op de vaste wandeltijden en loop mee. Nog leuker als je een introducee meeneemt, daarvan wordt het netwerk alleen maar groter!

De insteek bij elke wandeling is om weer verrast te worden door de aanwezigheid van nieuwe gezichten. Voor de deelnemers zijn interesse in de ander, maken van lange termijn connecties en opdoen van inspiratie de belangrijkste drijfveren om aan te sluiten. 

Wat te verwachten?

Er zijn geen protocollen of regels waaraan de wandelaars moeten voldoen, behalve de normale omgangsregels. De organisator is geen gids of groepsleider. Verwacht dan ook geen sightseeing of georganiseerde wisselingen van gesprekspartner. Er wordt uitgegaan van het  eigen initiatief van de deelnemers. Of je nu twee aan twee loopt of met drieën op rij, of als groep even ergens bij stilstaat, het kan allemaal. Iedere wandeling kent een eigen dynamiek en uniek samenzijn. Laat het vooral organisch verlopen. 

De deelnemers kunnen ook zeer divers zijn, dat maakt het ook juist leuk! 

Mogelijke kruisbestuivingen

De controller die penningmeester wordt bij een vrijwilligersorganisatie.

Een ICT-er die in de avonduren een website voor de buurtvereniging bouwt.

Een manager die een leuke stageplek of vacature heeft

Een docent die bijlessen wil geven, of een lezing wil verzorgen op een evenement

Een bedrijf dat een sponsorloop financieel kan ondersteunen.

Bij netwerken draait het om verbindingen

De sterkste verbindingen worden op persoonlijk vlak gemaakt.

Het verzamelen van visitekaartjes, namen, e-mailadressen, of 'kruiwagens' is misschien iets wat bij veel netwerkbijeenkomsten gebeurt. Maar dat is iets anders dan goede relaties opbouwen.

Dát begint namelijk met een goed gesprek, met een gezamenlijke activiteit. Maar in elk geval met de intentie om iemand persoonlijk te leren kennen. Opportunisme en scoringsdrang zitten dan juist enorm in de weg. 

Mensen die jij graag mag of die jou mogen zijn uiteindelijk het sterkste netwerk dat je kunt hebben. Er wordt elkaar continu van alles gegund. Bij Walking Network komt de persoonlijke verbinding dan ook vóór de zakelijke relatie! Dit doen we door gewoon te gaan wandelen en kletsen, ofwel lekker buiten zijn! 

Ik heb zelf ook nog wel ideeën!

Spreekt jou het concept van Walking Network aan en borrelen er direct allerlei initiatieven bij je op? We horen ze graag!

Of wil je zelf een netwerkwandeling in jouw omgeving gaan organiseren?

Laat iets van je horen zodat we samen van gedachten kunnen wisselen.